Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice preverí oddýchnutá Nitra a strelec Tománek

Štatistika favorizuje Košice, Nitra sa im pokúsi vzoprieť. Koľko štítov na zdolanie postaví Košiciam v semifinále hokejovej extraligy?

24.03.2013 09:00
Haščák, Rais, Laco, Košice, Nitra Foto: ,
Útočníka Košíc Marcela Haščáka odtláča obranca Nitry Matúš Rais, na ľade leží brankár Marek Laco.
debata

Poprad im vzdoroval tuho v sedemzápasovej sérii, s rovnakým odhodlaním cestuje dnes na východ aj mužstvo spod Zobora. „Taký návrh prišiel z kabíny,“ uviedol tréner Antonín Stavjaňa. Pred časom viedol aj Košice – považuje to za výhodu?

„Mužstvo sa odvtedy dosť obmenilo, hoci niekoľkých hráčov dobre poznám. Nejaké plus v tom však nevidím. Veď aj tréner Košíc Milan Staš viedol nášho najlepšieho strelca Romana Tománka počas pôsobenia v Banskej Bystrici. Vie, čo by naňho mohlo platiť. Viac ma mrzí absencia štyroch útočníkov – Kováčika Segľu, Beneho a Piataka pre zranenia. S tým sa musíme vyrovnať, podobne aj s veľkým klziskom. Dostali sme sa ďaleko a veľkým motívom pre nás je spraviť aj ďalší víťazný krok. Znamenal by účasť vo finále, ktoré v Nitre ešte nebolo. Sériu začíname v nedeľu v Košiciach, chceme tam vyhrať aspoň raz,“ vyslovuje želanie Stavjaňa.

Jeho zverenci oddychovali o niečo dlhšie, Trenčín vyradili po štyroch zápasoch. „Po voľnom víkende sme od pondelka zaberali,“ naznačí.

Útočník Miroslav Pupák priznáva, že Nitrania si v prvom kole play off vo východniarskom derby želali postup Popradu.

„Do konca to bolo otvorené. V takom prípade by sme začínali domácim dvojzápasom proti Piešťanom, nemuseli by sme tak ďaleko cestovať. Postúpili Košice, trúfame si aj na ne. Oba tímy majú spoľahlivých brankárov i nebezpečných strelcov. Rozhodne herná disciplína,“ zdôrazňuje ľavé krídlo údernej prvej nitrianskej formácie. V úvode sezóny hrával vo štvrtej, postupne sa prepracoval k Jozefovi Stümpelovi a Romanovi Tománkovi do prvej.

„Hrá sa mi s nimi veľmi dobre, obaja sú výborní hokejisti. Verím, že to potvrdíme aj v tejto sérii. Na veľkom košickom klzisku musíme veľa korčuľovať. Z predchádzajúcich stretnutí máme dosť skúseností, vieme, čo nás čaká. V tejto sezóne sme tam raz vyhrali, pokúsime sa to zopakovať,“ podotýka.

Obaja zainteresovaní tréneri by si radi rozšírili medailovú zbierku, najcennejší kov z trénerského pôsobenia im v nej zatiaľ chýba.

„Bolo by to krásne, ale v tejto chvíli ešte z tohto ročníka nemáme nijaký. Aby sa tak stalo, musíme prejsť cez Nitru. Po postupe cez Poprad dostalo mužstvo dva dni voľno. Verím, že nás poženie zaplnená Steel Aréna,“ približuje košický kouč Milan Staš.

Ako charakterizuje najbližšieho súpera? „Má kvalitný útok, solídnu obranu. Pre nás je však podstatné sústrediť sa na našu hru a podať v každom zápase stopercentný výkon,“ pripomína. Jasno má i v tom, čo potrebuje mužstvo zlepšiť v porovnaní s predchádzajúcou sériou proti Popradu. „Aspoň raz vyhrať vonku.“

Košický kapitán Richard Jenčík nepovažuje lepšiu vzájomnú bilanciu s Nitrou v základnej časti za podstatnú.

„S Popradom sme ju mali ešte lepšiu – a o postupe sme rozhodli až v siedmom zápase. Preto sa na Nitru pripravujeme s maximálnou vážnosťou. Prvý zápas je veľmi dôležitý, môže udať tón. Doma si chceme udržať neporazenosť. Vieme, že súper má dobre nacvičené presilovky, takže sa musíme vyvarovať vylúčení. Posledný domáci zápas proti Popradu mal už aj pravú hokejovú atmosféru. Prinajmenej taká nám pomôže aj v tejto sérii,“ prízvukuje Jenčík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba