Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Máme dobre zložený tím, vraví Stümpel o Nitre

Veterán Jozef Stümpel potvrdzuje, že v hokeji je najrýchlejšia - myšlienka. Skúsený center patrí k oporám extraligovej Nitry, drží si priemer bod na zápas. Vyniká čítaním hry, z čoho ťažia jeho spoluhráči. "Zatiaľ nám to ide, no môžeme hrať ešte lepšie," pripomína ostrieľaný štyridsiatnik.

28.11.2012 21:00
Jozef Stümpel Foto:
Dres Nitry oblieka Jozef Stümpel, niekdajšia hviezda NHL.
debata

Víťazstvo na ľade vedúceho tímu v najsledovanejšom zápase kola sa vždy cení. V čom bol druhý tím tabuľky lepší než prvý?
Súhlasím, víťazstvo 2:1 u najlepšieho mužstva extraligy považujeme za úspech. Teší o to viac, že prišlo v kvalitnom zápase. Diváci videli dobrý hokej. Vyhrali sme, lebo sme lepšie využili naše šance.

Nitra znovuobjavuje strelca. Čo najviac charakterizuje Romana Tománka, vášho spoluhráča z útoku, najlepšieho kanoniera mužstva i extraligy?
Roman je typický zakončovateľ. Má cit na góly, vie byť v správnej chvíli na správnom mieste, čo predviedol aj vo Zvolene. Strelil oba góly. Všetci si želáme, aby takto pokračoval aj ďalej.

Nedávno vás pochválil: nebyť vašich prihrávok, nedal by vraj toľko gólov. Prihrá aj on vám?
Každý z nás robí to, čo najlepšie vie. Najdôležitejšie je, že nám spolupráca vychádza, vieme o sebe, na ľade sa vidíme. Aj Roman vie prihrať, no keď dáva toľko gólov, nech radšej strieľa.

Do akého tímu ste prišli?
Tréneri skladali mužstvo celé leto. Zložili ho citlivo, vrátili sa niektorí starší hráči, vhodne ich dopĺňajú mladší. Tím je vyvážený.

V minulom ročníku skončila Nitra posledná. V tomto sa sympaticky rozbehla – na čo si môže trúfať?
S druhým miestom vládne spokojnosť. Stále však je čo zlepšovať – v obrane i v útoku. Dobrý začiatok nás teší, veľa záleží na tom, či aj naďalej budeme pokračovať tak ako doteraz. Sme radi, že na domácich zápasoch vládne opäť výborná atmosféra. Máme fantastických divákov, hráme najmä pre nich.

Prekvapilo vás niečo v slovenskej extralige?
Mňa už máločo môže prekvapiť. V minulom ročníku som odohral za Nitru len dva zápasy, v tomto som v extralige od začiatku, no ťažko to porovnávať. Usilujem sa byť pre mužstvo čo najviac užitočný.

Ostanete v Nitre do konca sezóny?
To v tejto chvíli ešte neviem, no nevylučujem to.

Pred vyše mesiacom vás zvolili za šéfa Slovenskej hokejbalovej únie. Koľko povinností vám pribudlo?
Ľudia z únie ma na to už dlhšie prehovárali, no pretože som dlho pôsobil v cudzine, nemohol by som sa hokejbalu venovať toľko, ako keď som doma. Nejaké organizačné povinnosti mi pribudli, považujem ich za príjemné. Hokejbal mám rád, v lete ho hrám často, býva súčasťou mojej prípravy.

debata chyba