Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Provokatér Crosby. Pittsburgh stráca dych a ich kapitán nervy

Ostro sledovaná hokejová bitka o Pensylvániu má po troch zápasoch zaujímavé skóre, ale aj pozadie. Philadelphia vedie už 3:0 a svojmu veľkému divíznemu rivalovi uštedrila druhý osemgólový výprask za sebou. Pittsburgh stojí na pokraji vyradenia, a jeho najväčšia hviezda stráca nervy.

16.04.2012 11:44
Sidney Crosby Foto:
Do bitiek sa zapojil aj Sidney Crosby (v bielom).
debata

O tom, ako veľmi Sidney Crosby v zápase číslo tri sklamal svojich fanúšikov, nevypovedá len jeho štatistika v produktivite (1 asistencia, 1 strela na bránku, 2 mínusové body), ale aj sedem trestných minút. Práve kapitán Pittsburghu bol v 13. min prvej tretiny iniciátorom prvej veľkej šarvátky na ľade Wells Fargo Center, keď dvakrát sekol brankára domácich po rukavici, hoci ten mal už puk pod kontrolou na ľade. Neskôr si ešte klepol po odhodenej rukavici českého útočníka Flyers Jakuba Voráčka, čím vyprovokoval hráčov Philadelphie k ďalším odvetným útokom.

Crosby: Z Philadelphie nemám nikoho rád

Crosby sám neskôr zhodil rukavice, aby sa pobil s hviezdou domácich Claudom Girouxom. Nezvyčajnú bitku elitných hráčov oboch tímov okoreňuje aj fakt, že obaja počas sezóny boli mimo hry na následky otrasu mozgu. Medzitým vyštartovali po sebe aj obrancovia Kimmo Timonen a Kris Letang. Ich výmenu názorov hlava-nehlava (prevahu mal Letang) odmenili rozhodcovia trestami do konca zápasu.

„Pravda je taká, že nemám rád ani jedného hráča z ich tímu, ale ani oni nás nemajú radi,“ priznal Crosby. „Toto je play-off s množstvom emócií a na ľade sa udeje toho veľa. Nemyslím si, že by som mal vysvetľovať všetko, čo sa stalo,“ dodal kapitán Penguins.

Bitkári z Philadelphie a Pittsburghu

Tréner Philadelphie Peter Laviolette reagoval na bitku Crosbyho s Girouxom pomerne súhlasne. „Keď sa pobijú dvaja hráči, ktorí patria medzi najlepších na svete, je to dôkaz o tom, že je to zápas hodný play-off. Samozrejme, bol by som radšej, ak by Giroux nezhodil rukavice. Ale ak to spraví proti Crosbymu, je to v poriadku,“ myslí si Laviolette.

Len prvá tretina napokon priniesla okrem šiestich gólov aj 72 trestných minút. Po zdanlivo pokojnej prostrednej časti sa situácia opäť vyhrotila päť a pol minúty pred koncom po ataku Jamesa Neala na Seana Couturiera a neskôr na Girouxa. Rozpútali sa ďalšie bitky a nakoniec sa v celom stretnutí udelilo 158 trestných minút vrátane viacerých vyšších trestov, ktoré budú mať zrejme aj disciplinárnu doh­ru.

„Nemám rád tento spôsob vyrovnávania si účtov,“ zareagoval na bitku Letanga s Timonenom útočník Flyers Danny Briere. „Kris Letang je v ofenzíve lídrom obrany súpera, ale Kimo je pre nás ešte dôležitejší, lebo je nielen produktívny, ale aj výborne bránil. Ak ho potrestajú, bude nám veľmi chýbať,“ myslí si útočník Philadelphie Danny Briere.

Letci môžu o svojom postupe do semifinále konferencie rozhodnúť už v stredu, keď sa hrá na ich ľade štvrtý zápas série s Pittsburghom.

Kompletný záznam záverečných bitiek

Sidney Crosby (vpravo) udiera do tváre Braydena...
Do bitiek sa zapojil aj Sidney Crosby (v bielom).
+4Letec Scott Hartnell (vzadu) počas bitky s...
debata chyba