Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aký požičaj, taký vráť! Vlhová je späť v bitke o glóbus, využila jeden z najhorších víkendov Shiffrinovej

S nepriaznivými podmienkami sa popasovala parádne a z veľkého smútku zo sobotňajších pretekov sa v nedeľu pozbierala vo veľkom štýle.

07.01.2024 14:16
Slovinsko Alpské Lyžovanie Ženy slalom 2. kolo Foto:
Petra Vlhová a jej tréner Mauro Pini sa objímajú v cieľovej rovinke.
debata (19)

Petra Vlhová je späť v bitke o malý krištáľový glóbus v slalome. Dnes dokázala triumfovať v Kranjskej Gore pred Nemkou Lenou Dürrovou (náskok 0,72 sekundy) a Američankou AJ Hurtovou (+ 0,87), ktorá si pripísala premiérové pódium so štartovým číslom 38.

„Je to niečo úžasné, že sa mi poradilo zvíťaziť pred toľkými slovenskými fanúšikmi. Chcela som vyhrať a ukázať aj svoje lyžiarske umenie. Mám obrovskú radosť,“ priznala slovenská lyžiarka pre JOJ Šport.

Návrat do boja o glóbus

S jednotkou na drese prišla po prvej jazde do cieľa v čase 51,30 sekundy. Žiadna zo súperiek ho nedokázala prekonať. Ani Vlhová sa nevyvarovala zaváhaniam, ale jej konkurentky spravili výraznejšie chyby a zaostali.

Prekvapujúco bola už po prvom medzičase von z hry Mikaela Shiffrinová. Zopakovala sa tak situácia z Levi, kde vypadla Vlhová a darovaným triumfom Američanka nepohrdla.

„Nešla som úplne najlepšie, ale ani zle. Trápila som sa s viditeľnosťou, lebo padá mokrý sneh. Od polovice trate som cez okuliare nič nevidela. Hodili by sa mi stierače…,“ pobavila Vlhová.

834916430 Čítajte viac Prvý triumf v novom roku! Vlhová si agresívnou jazdou došla po víťazstvo v Kranjskej Gore

Dvadsaťosemročná Liptáčka išla v 2. kole podobne ako v sobotňajšom obrovskom slalome na trať dnešného slalomu ako posledná tridsiata v poradí.

Podložka bola poriadne zničená, viaceré pretekárky mali výrazné problémy. Vlhová však svoju jazdu zvládla náramne a nakoniec svoj náskok z prvého kola ešte o takmer pol sekundy zveľadila.

Aj vďaka svojmu 31. triumfu vo Svetovom pohári a vypadnutiu Shiffrinovej sa vrátila do bitky o malý krištáľový glóbus v slalome, ktorý v kariére už dvakrát získala.

„Pred cieľom som spravila chybu, ale som veľmi šťastná, že to vyšlo. A bitka o malý glóbus v slalome? Zatiaľ to neriešim,“ pokračovala víťazka.

Mohla dosiahnuť víťazné double

Vynikajúco to mala slovenská lyžiarka rozohraté aj v sobotňajšom obrovskom slalome. Po prvej jazde okamžite dala zabudnúť na zbabraných dvojo pretekov v Lienzi. Nenašla žiadnu premožiteľku a v hodnotení prvej jazdy bola spokojná.

„Cítila som sa dobre. Boli tam nejaké drobné chyby, ktoré by som už v ďalšej jazde neurobila. Snažila som sa ísť to, čo viem, napokon je z toho prvé miesto. Špeciálne, keď sú takéto podmienky, sa cítim na lyžiach dobre, hoci je to náročné, pretože stále prší,“ priznala Vlhová po prvej jazde.

Slovinsko Alpské Lyžovanie Ženy obrovský slalom 2. kolo Čítajte viac Sme späť v hre, skonštatoval Pini. Vlhová musela riešiť aj sneh v okuliaroch, ďakovala odolným Slovákom

V nej získala rozhodujúci náskok pri nájazde do záverečnej roviny. Paradoxne, v druhom kole práve tam prišla o miesto na pódiu.

Do poslednej časti trate Podkoren vchádzala s tesným mankom, ktoré nakoniec narástlo na 61 stotín sekundy a Vlhová skončila štvrtá za Kanaďankou Valerie Grenierovou, Larou Gutovou-Behramiovou a Federicou Brignoneovou.

Po pretekoch bola zverenka Maura Piniho poriadne sklamaná, znova predviedla v jeden deň iba jednu výbornú jazdu. Do reči jej, pochopiteľne, veľmi nebolo.

„Bol to boj, dala som do toho všetko, ale nevyšlo mi to. Rýchlosť bola väčšia a trať rovnejšia. Niektoré bránky som videla, iné sa mi mihali, podmienky boli náročné. Baby však boli rýchlejšie,“ hodnotila Vlhová.

Jej najväčšia rivalka Shiffrinová má za sebou jeden z najhorší víkendov. Ešte pred spomínaným vypadnutím v prvom kole slalomu skončila v sobotňajšom obrovskom slalome na deviatej pozícii.

Najbližšou zastávkou Svetového pohára alpských lyžiarok je Altenmarkt-Zauchensee. V rakúskom stredisku sa od 11. do 14. januára pôjdu dva superobrovské slalomy a jeden zjazd. Vlhová si na svoj štart počká do 16. januára. V tradičnom nočnom slalome vo Flachau bude obhajovať prvú priečku z vlaňajška.

Prvý triumf Petry Vlhovej v kalendárnom roku 2024 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová si to najlepšie v Slovinsku...

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba