Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová reagovala na Shiffrinovej slabšiu formu. Keď zistila, že Montreal hrá doma a stihne ho, zháňala lístky na Slafkovského

Po pristáti v Montreale sa presunula do amerického Killingtonu, kde cez víkend absolvuje obrovský slalom a slalom (oboje pretekov začínajú o 16.00, druhé kolá sú na programe o 19.00, prenos vysiela JOJ Šport).

23.11.2023 15:23
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová na trati 1. kola nedeľňajšieho slalomu.
debata

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) na štvrtkovej videokonferencii s médiámi otvorila viacero zaujímavých tém, vrátane možného stretnutia s hokejistom Jurajom Slafkovským. „Verím, že stihneme aspoň jeden zápas, ktorý hrajú 4. decembra,“ vraví hviezda Svetového pohára.

Ako vyzerali vaše dni pred pretekmi?

V Levi sme zostali tri dni a snažila som sa doma v Liptovskom Mikuláši si čo najviac oddýchnuť. Chcela som byť s najbližšími. Niečo som postíhala. Snažím sa zvyknúť si v USA na časový posun.

Chodím skoro spať a skoro vstávam. Čaká ma ešte tréning, máme tu ráno. Predvčerom sme pristáli v Montreale a už sme v Killingtone.

Nepôjdete sa pozrieť na zápasy Montrealu Canadiens s Jurajom Slafkovským?

Kvôli tomu sme si prispôsobili letenky. Pozreli sme si, kedy hrá Montreal doma a či to stihneme. Videla som nejaký zájazd na mňa a na Juraja. Na základe toho mi napadlo, že by sme to mohli zvládnuť. Verím, že stihneme aspoň jeden, ktorý hrajú 4. decembra.

Ako ste na tom mentálne po vypadnutí v Levi?

Pracujem už asi päť rokov s mentálnym koučom. Je to dôležitá časť mojej výkonnosti. Musíte byť pripravení aj mentálne, nielen fyzicky.

Mohli ste vidieť, že mi v Levi nechýbalo sebavedomie. Moja forma a lyžovanie sú lepšie ako v uplynulom ročníku. Veľa sme toho nemenili. Robili sme s Maurom na detailoch, čosi sme zmenili aj v telocvični.

Nič hrozné. Vlani som na tom nebola zle, ale ani dobre. Teraz som prešla reštartom a začala som pracovať na tom, aby som bola lepšia a rýchlejšia. Úvodných trojo pretekov ukázalo, že som na dobrej ceste. Musím to potvrdiť.

817576011 Čítajte viac Vlhová znášala veľké rozhodnutie ťažšie. Jej brat rozbieha biznis, prežíva každý oblúk a nemá komu čo povedať

Nechceli ste ísť viac na istotu v druhej jazde?

Úprimne? Nechcela som ísť tak, že mám náskok. Nevypláca sa to a asi to už ani neviem. Na top leveli nie je priestor na istotu a jazdy na päťdesiat percent. Aj keby som mala dvojsekundový náskok, išla by som ako v prvý deň a riskovala by som. Ukázalo sa, aký je šport.

Musíte prijať aj takéto konzekvencie. Ideme ďalej, šport je krásny, ale vie byť aj bolestivý. Nič nie je isté a ani zadarmo. Bola som smutná, ale už som sa s tým zmieria. Budem sa snažiť predviesť rovnakú úroveň aj v Killingtone.

Súhlasíte, že ste v Levi ukázali iný level?

Bola som sebavedomá aj pred pretekmi, po nich sa to ešte zvýšilo. Zostávam však nohami na zemi, hoci ideme dobrým smerom. Cítim sa dobre a chcem výkony z Levi potvrdiť v Killingtone.

Na minulé preteky nemyslím. Musíte to hodiť za hlavu v ten deň, hoci po vypadnutí to nebolo ľahké. Levi ukázalo moju kvalitu, ale to neznamená, že v Killingtone to bude rovnaké. Hoci robíme všetko pre to, aby sme formu potvrdili.

vlhová Čítajte viac Soba mala dostať Vlhová! Slovenka rozdávala lekcie, bola ako vysokorýchlostný vlak. Za čo jej hrozila mastná pokuta?

Čím to je, že ste ešte nevyhrali v Killingtone?

Rada by som lámala rekordy v inej štatistike, ako v tejto… Zakaždým sem prídem s tým, že chcem vyhrať. Som tu skoro stále druhá za Mikaelou, v USA je špecifické prostredie.

Sneh je suchší ako v Európe. Zdá sa mi, že tie podmienky sa v Killingtone často menia. Včera zrušili tréning kvôli dažďu i snehu. Nebudem klamať, mám najvyššie ciele.

Čo hovoríte na vstup do sezóny v bitke o glóbusy?

Je príliš skoro na debatu o glóbusoch. Máme za sebou len trojo pretekov. Mikaela možno nezačala tak dobre ako ja, ale je isté, že bude lepšia. Konkurencia je rýchla, získať najvyššie priečky môžu viaceré pretekárky.

Uvidíme vo februári, kde sa nachádzame, ale veľký glóbus pre nás nie je cieľom. Sústreďujeme sa na malé – v slalome a obrovskom slalome.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová spravila správne rozhodnutie. Zjazdárky ukončili víkend bez bodu

Vyhovujú vám dvoje pretekov za sebou?

Pre mňa je najlepšie, keď sú len jedny preteky. Ak sú dvoje, možno je trošku náročnejšie ísť dva slalomy po sebe. Mám viac stresu, slalom ma viac vyčerpáva ako obrák. Bez ohľadu na to, dvoje pretekov za dva dni je náročný program.

Ako sa cítite v obrovskom slalome?

Snažíme sa tie výkony preniesť zo slalomu aj do obráku. Chcela by som, ale zatiaľ slalomovú úroveň v obrovskom slalome nedosahujem. Chorobu, čo som mala, som necítila až tak. Samú ma to prekvapilo, ako dobre som sa cítila. Verím, že to bude dobré ako v prvých pretekoch v Rakúsku.

Shiffrinová sa naposledy v Jasnej sťažovala na to, že organizátori príliš dlho opravovali bránku a tým ju rozhodili. Teraz ste v opačnom garde, zažili ste niečo podobné aj vy v USA?

Čo je toto za otázku? Aj keby sa mi niečo podobné stalo, tak by som s mojim charakterom by som nerozmýšľala nad tým, že mi chcú uškodiť alebo ma zastaviť. To je rozdiel oproti Jasnej alebo ak by sa čosi stalo v Killingtone.

Víkend Petry Vlhovej v Levi Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová sa po sobotňajšej výhre chystala...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2023/24