Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar zachránil krk, rozhodcovia česť. Angličania nadávajú od zlosti, lebo Paríž ratovali Slovák a Poliaci

Bolo z toho veľké haló. Talianske médiá vo veľkom špekulovali, že si trucovaním vynucuje prestup do lepšieho. Okrem nadávok ho fanúšikovia dokonca obviňovali aj zo simulácie. Vraj si vymysleným zranením a nepredĺžením zmluvy pýtal prestup do Paríža Saint-Germain.

29.11.2023 11:39 , aktualizované: 13:22
Milan Škriniar Foto:
Inkriminovaný súboj stopér PSG Milana Škriniar s Alexandrom Isakom z Newcastlu.
debata (6)

Milan Škriniar však išiel za životnou výzvou a tiež lepšou výplatou. Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie sa po piatich veľkých trofejach s Interom – dva Talianske poháre i superpoháre a taktiež triumf v Serii A – rozhodol prísť pod Eiffelovu vežu. S jasnými ambíciami.

„Rád by som s Parížom vyhral všetky trofeje, ktoré sú k dispozícii, vrátane Ligy majstrov.“

Smelý cieľ Škriniara i Parížanov o zisku najcennejšej klubovej trofeje, ktorý chcú naplniť už niekoľko rokov, dostali v utorok večer ďalšiu trhlinu. S odretými ušami a po kontroverznej penalte v nadstavenom čase druhého polčasu PSG doma ratoval s Newcastlom remízu 1:1.

„Atmosféra? Výborná, cítili sme podporu našich priaznivcov. Hrali sme dobre, mohli sme však premeniť šance a spraviť viac pre víťazstvo,“ hodnotil duel Škriniar.

Angličania zúria

Vypredaný Park Princov prežil najskôr dojemný návrat brankára Sergia Rica, ktorý po páde z koňa skončil v kóme. Počas duelu na svojich miláčikov niekoľkokrát aj pískal.

Nakoniec vytryskol do gejzíru radosti, keď poľský rozhodca Szymon Marciniak odpísal penaltu po kontroverznej ruke v pokutovom území Newcastlu a Kylian Mbappé ňou nepohrdol.

Kľúčoví muži Francesca Calzonu
Video
S analytikom Marekom Kabátom sme v relácii Fair Play rozoberali najdôležitejších hráčov slovenskej futbalovej reprezentácie pri postupe na ME 2024 / Zdroj: TV Pravda

„Čo je to za sra..a?“ pýtal sa legendárný útočník Magpies Alan Shearer na twitteri. „Preboha, ako toto môže byť penalta pre PSG? Absurdné,“ pridal sa Gary Lineker.

„Toto nie je penalta. Ako by ňou mohla byť, keď mu lopta najskôr trafí hruď a potom sa odrazí do ruky? Ak sa budú pískať takéto pokutové kopy, je to zlá správa pre futbal,“ hneval sa brankár Nick Pope, ktorému kryl chrbát Martin Dúbravka.

Newcastle sa v závere duelu stiahol do defenzívy. Dlho nájazdom súpera odolával. V 95. minúte Ousmané Dembélé centroval z rohu pokutového územia. Lopta trafila obrancu hostí Tina Livramenta do hrude a následne do ruky. Poľský rozhodca Marciniak na apely domácich nereagoval.

Následne ho však k monitoru zavolal Tomasz Kwiatkowski, poľský arbiter pri systéme VAR. Marciniak, azda najlepší rozhodca súčasnosti, si spomalené zábery prezrel a nakoniec ukázal na biely bod. Mbappé sa z neho nepomýlil a vyrovnal.

"Zlé rozhodnutie, ktoré frustruje celý tím. Zvykne sa rozoberať ruka v neprirodzenej polohe. Tino bol v pohybe a v tom prípade takéto pravidlo platiť nemôže. Potom je tu ďalšia vec – spomaľovanie záberu, ktoré vrhá na celú situáciu iné svetlo.

partnerky futbalistov Realu a Neapola Čítajte viac Lobotku čaká v Madride magický večer. Pozval zvodnú Slovenku? Súboj Realu s Neapolom bude aj prehliadkou krásnych žien

A navyše, lopta sa odrazila od brucha do ruky. Z môjho pohľadu je to chyba rozhodcu," vravel tréner Newcastlu Eddie Howe.

Za pravdu mu dala aj Únia európskych futbalových asociácií. UEFA vo svojom stanovisku, ktoré prebrali mnohé zahraničné médiá, priznala chybu.

„Ak sa lopta dotkne hráčovej ruky po tom, čo sa odrazí od niektorej z častí jeho tela, nejedná sa o hranie rukou,“ uviedla UEFA s tým, že Kwiatkowského stiahla z pozície VAR rozhodcu v stredajšom zápase D-skupiny Ligy majstrov San Sebastian – Salzburg.

Kľúčový zákrok

Paríž ťahá úctyhodnú domácu bilanciu. Z ostatných 36 stretnutí v Parku Princov prehral iba raz – 1:2 s Manchestrom United v októbri 2020. To je však jedna z mála vecí, ktoré mohli favorita po festivale zahodených šancí tešiť.

„Takýto výsledok sa prijíma ťažko. Mali sme deväť či desať šancí a za normálnych okolností, by sme mali vyhrať. Snažím sa tímu pomáhať gólmi, ale mohol som ich dať aj viac. Toto je Liga majstrov. Ak máte príležitosti, nesmiete ich zahadzovať,“ hodnotil duel jediný úspešný domáci strelec.

Mbappého ďalší rekord – v čase 98 minút a 18 sekúnd sa stal mužom, ktorý za Paríž skóroval najneskôr v histórii všetkých súťaží – dostal Paríž do nezvyčajnej situácie.

V zamotanej F-skupine môže PSG ešte triumfovať aj skončiť mimo dvoch postupových priečok do jarného play off Ligy majstrov. Postúpiť na úkor Newcastlu a AC Miláno môže za istých okolností – ak na pôde Borussie Dortmund (nemecký klub už má istý postup) vyhrá, remizuje i prehrá.

825059251 Čítajte viac Dráma v skupinách pokračuje. PSG spasila jedenástka, Hancko sa bezmocne prizeral vlastným gólom kolegov

„Výkon bol dobrý, súper kvalitný. Sme v náročnej a otvorenej skupine. Všetko máme vo svojich rukách. Ak v Dortmunde vyhráme, ideme ďalej. Ľahké to nebude, ale môžeme to dokázať,“ doplnil Škriniar.

Spolupráca s druhým stopérom Danilom síce škrípala, ale slovenský obranca si vyslúžil pochvalu od prestížneho denníka Le Parisien. Upozornil na situáciu za stavu 0:1, kedy Škriniar zastavil unikajúceho Alexandra Isaka.

„Kľúčový zákrok, ktorým zachránil zápas,“ napísal Le Parisien.

A zvýšil parížske nádeje na postup.

Partnerky slovenských futbalistov Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
V čase, kedy im státisíce Slovákov vyčítajú...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž Saint-Germain #Milan Škriniar