Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žreb ME? Som v rozpakoch. Slováci môžu byť čiernym koňom turnaja, želám si derby s Čechmi

Slovenskí futbalisti sa na budúcoročných majstrovstvách Európy v Nemecku môžu pobiť o postup a nielen to...

03.12.2023 05:50
slovensko futbal Foto:
Gólová radosť futbalistov Slovenska v kvalifikácii ME 2024.
debata (11)

Tvrdí to futbalový expert Vladimír Goffa, ktorý však má zo sobotňajšieho žrebu – zverencom Francesca Calzonu prisúdil do E-skupiny postupne Belgicko, Rumunsko a víťaza baráže B (Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Izrael, Island) – zmiešané pocity. "Som v rozpakoch,“ priznal bývalý tréner hneď na úvod.

Z čoho?

Absolútne nechápem logike, prečo sa žrebujú skupiny, keď ešte nie sú jasní všetci účastníci. Vyhadzuje ma to z miery. Je tam dvanásť tímov v baráži, ktoré bojujú o tri miesta.

Malo sa žrebovať ako v minulosti, nie takto nezmyselne. Všetko bolo jasné a teraz vlastne ešte hapkáme, s kým budeme hrať. Nenaplnilo ma to šťastím.

Slováci sa ocitli v E-skupine, kam vyžrebovali ako prvých Belgičanov. Čo na to hovoríte?

Mohli sme dostať aj silnejšieho súpera, to je jasné. Neprial som si Nemecko s výhodou domáceho prostredia a Portugalsko, s ktorým sme už hrali. Belgicko je hrateľný súper.

Na druhej strane, každý ma svoje cítenie. Buď sme mohli dostať atraktívnu alebo hrateľnú skupinu. Želal som si prvú možnosť, dočkali sme sa druhej a nie priveľmi atraktívnej. Môžeme uvažovať nad tým, či slovenský tím má na postup v tejto konkurencii.

A má?

V tejto konkurencii by cieľom určite mal byť postup do osemfinále majstrovstiev Európy.

Slovensko - Island 19 Čítajte viac Hrateľná skupina pre Slovákov! Z prvého a druhého koša dostali najprijateľnejších súperov

Z druhého koša boli do E-skupiny vyžrebovaní Rumuni. Najjednoduchší súper zo všetkých, ktorí boli k dispozícii?

Ťažko sa to takto meria, navyše, turnaj je o pol roka. Som fanúšik slovenského futbalu a zvedavý na našich. Pripomínam domáci duel s Portugalskom, kedy sa slovenskí priaznivci netešili na Cristiana Ronalda, ale na Lukáša Haraslína, Stanislava Lobotku, Milana Škriniara…

Bez ohľadu na Rumunov alebo hocikoho iného som – v dobrom zmysle slova – nadržaný na to, čo Calzonovi zverenci ukážu po vydarenej kvalifikácii.

Vedie postupová cesta priamo z druhého miesta najmä cez Rumunov?

Považujem ich za mužstvo na rovnakej výkonnostnej úrovni ako Slováci.Naši priaznivci sú namlsaní. Nehovoria o výsledkoch a postupe, ale chcú vidieť slovenskú hru. To tu dlho nebolo.

Ak ich poženú svojimi hlasivkami, môžeme nielen postúpiť zo skupiny, ale aj sa stať čiernym koňom celého turnaja. Máme na to potenciál. Prajem si, aby sme sa v ďalšej fáze turnaja stretli s Čechmi.

imageedit 1 2523218567 Čítajte viac Smutná správa z Vranova. Náhle zomrel bývalý hráč Košíc a Ružomberka Ján Ovšianik

Tretí súper ešte nie je známy. Vyberiete si niektorého z nich?

Ani jeden nie je atraktívny, všetky tímy sú na podobnej úrovni ako my. Z takejto skupiny nám však povinnosť a kvalita velí pobiť sa o postup. Máme veľmi dobrú skupinu.

Čo bude za pol roka do turnaja pre Slovákov najdôležitejšie?

Myslím si, že až tak veľa hráči skúšať nebudú.

Prečo?

Máme jasne vyprofilovanú základnú zostavu a aj širší káder. Najdôležitejšie bude, aby sme nezišli z nastúpenej cesty pod Calzonom, na ktorú sme sa vybrali. Zostali sme jej verní, aj keď sme nezvládli úvodný duel doma s Luxemburskom.

Priniesla nám totálny obrat o 180 stupňov. Nehráme defenzívne, ale ofenzívne. Nie všetky výkony boli presvedčivé. Lenže pre fanúšika boli povzbudivé, príťažlivé a potešujúce. Išli sme ďalej nielen vďaka šťastiu, ale aj viere v systém a vlastné schopnosti.

Symbol Hamburgu Elphi, miesto žrebu EURO 2024 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
To by neboli Nemci, aby si nepripravili niečo...

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #ME 2024 vo futbale