Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hancko ako náhrada Škriniara? Záujem majú iba veľkokluby. Lobotka pravidelne debatuje s vedením Neapola

Ničnerobenie na začiatku roka nepozná. Futbalový agent Branislav Jašurek (41) zastupuje so svojou spoločnosťou FairSport viaceré futbalové esá v Európe, vrátane Dávida Hancka, Stanislava Lobotku či Jakuba Kiwiora.

11.01.2024 05:40
Netherlands Soccer Europa League Foto: ,
Dávid Hancko v drese Feyenoordu Rotterdam.
debata

Počas zimného prestupového obdobia tak nemá núdzu o pracovné povinnosti. „Momentálne som v jednom kolotoči, ale zastihli ste ma doma a nie na cestách,“ vraví bývalý hráč Žiliny či Trenčína.

Je január pre futbalového agenta jeden z mesiacov, kedy má najviac povinností?

Pracujem celý rok, bez ohľadu na prebiehajúcu sezónu, prestupové obdobie alebo prestávku medzi dvoma ročníkmi. Momentálne som doma, ale máme rozpracovaných viacero vecí, ktoré sa týkajú slovenských aj ďalších hráčov z nášho portfólia.

Jedným z najcennejších je Dávid Hancko, ktorého viaceré zahraničné médiá vidia ako náhradu za zraneného stopéra parížskeho Saint-Germain Milana Škriniara. Je reálny januárový prestup?

Milan je pravonohý stopér, Dávid ľavonohý. Pre mňa to ani nie sú rovnaké posty.

Neviem, prečo by Hancko mal byť nástupcom Škriniara v Paríži. Záujemcov však je viacero a registrujeme ich. Skôr to vidím tak, že Dávid v januári klub nezmení.

813629727 Čítajte viac Šejkovia hľadajú náhradu za Škriniara, PSG si vyhliadlo ďalšieho Slováka. Je nepredajný, znie odpoveď

Prečo?

Dôvodov je viacero. Feyenoord Rotterdam bojuje o postup do Ligy majstrov a mohol by sa unáhleným prestupom pripraviť o zaujímavú čiastku, ak by ho predal už teraz.

Navyše, ak holandský majster postúpi do najprestížnejšej klubovej súťaže opäť, zarobí päťdesiat miliónov eur. A netreba zabúdať na to, že sezóna je v plnom prúde.

Zohráva nejakú rolu, že Hancko podpísal nedávno novú zmluvu do júna 2028?

Nie tak celkom, prestúpiť môže aj bez ohľadu na predĺženie kontraktu. Snažili sme sa Dávidovi vylepšiť platové podmienky tak, aby bol medzi trojicou najlepšie platených hráčov Feyenoordu.

Spomínali ste záujem o Hancka. Z akých klubov?

Nebudem úplne konkrétny, ale je v pozícii, kedy si ho môžu dovoliť kluby, ktoré pozná aj človek, ktorý sa vo futbale až tak nevyzná… Vzhľadom na jeho trhovú hodnotu sa o neho reálne môže zaujímať 10–15 klubov v Európe.

Viac nie. Bavíme sa o top súťažiach. Ak sa pozrieme na ligové tabuľky a najznámejšie značky, budeme schopní tie mužstvá vymenovať.

Zvýšilo Hanckovu hodnotu aj úspešné ťaženie slovenskej reprezentácie v bitke o postup na tohtoročné majstrovstvá Európy v Nemecku?

Myslím si, že jeho hodnotu zvyšujú najmä konštantne sa zlepšujúce výkony – v národnom tíme aj vo Feyenoorde. Všetci to vidia a veria, že čoskoro bude ešte lepším hráčom ako je teraz. Je jasné, že pred pol rokom nebol takým kvalitným obrancom a záujemcovia i vedenie Rotterdamu si to uvedomujú.

Nie najlepšie obdobie prežíva Neapol so Stanislavom Lobotkom. Uplynulé leto sa hovorilo o jeho odchode napríklad do Realu Madrid. Je to horúce aj teraz v januári?

Stano je jeden z mála hráčov SSC, ktorý má rovnaké dáta a štatistiky, ako v uplynulej sezóne. Dokonca, niektoré čísla má ešte lepšie, ako tomu bolo pri zisku titulu.

V poslednom zápase neprehral jediný súboj a mal stopercentnú úspešnosť prihrávok. Lobotka hrá najlepšie, ako vie. Žiaľ, tím sa po zmene trénera ocitol vo veľmi neočakávanej a neľahkej situácii. Pád z hora veľmi bolí. Majú krízu.

kolaz futbalisti Čítajte viac Hancko na magickej hranici, Sauerov nárast sa počíta v tisíckach percent. Vďaka ME si kluby za Slovákov priplatia milióny

Údajne sú na programe dňa aj pravidelné debaty hráčov s najvyšším vedením…

Áno a jedným z tých hráčov, ktorých názor zaujíma aj kompetentných, je aj Stano. Prezentuje im svoje postoje, naposledy sa tak stalo v pondelok. Hovoria o tom, ako by mal klub fungovať a akým smerom sa vybrať. Neapol sa na neho spolieha ako na hráča i osobnosť.

Poteší to aj vás ako priateľa i agenta zároveň?

Samozrejme, dobre sa to počúva, ale ukazuje to, aký je Stano človek a futbalista. Ukazuje kvality na trávniku aj mimo neho. Niektorí hráči sú vynikajúci, keď sa mužstvu darí. Iní si držia krivku výkonnosti na vysokej úrovni aj v čase krízy mužstva.

Počas vedenia Rudiho Garciu mal skôr defenzívnejšie úlohy a Neapol nehral stredom tak, ako predtým. Stano nereptal a prijal svoju rolu. Rovnako, ako za trénera Gennara Gattusa, kedy sedel na lavičke náhradníkov.

Za Luciana Spalettiho bol superhviezdou svetového futbalu. Takže ma fakt, že vedenie Neapola dá v rámci štyroch-piatich hráčov aj na Lobotkov názor, neprekvapuje.

Kľúčoví muži Calzonu
Video
Ktorí futbalisti pomohli Slovensku pri postupe na ME 2024 najviac? / Zdroj: TV PRAVDA

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #Paríž Saint-Germain #Milan Škriniar #Dávid Hancko #Branislav Jašurek