Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Slovana prichádza z Kyjeva. Belasí privádzajú problémového Luxemburčana, ktorému hrozí niekoľkoročné väzenie

V oboch kvalifikačných zápasoch ME 2024 bol pre slovenskú reprezentáciu najtvrdším orieškom. Nedokázali ho rozlúsknuť. Defenzívu i brankára Martina Dúbravku strašil nebezpečnými pokusmi. V Bratislave aj Luxemburgu bol skrátka na neudržanie.

02.02.2024 10:47
Gerson Rodrigues Foto:
Luxemburčan Gerson Rodrigues (9) v zápase na Tehelnom poli proti Slovensku.
debata (18)

Nová posila Slovana Bratislava Gerson Rodrigues upútal už pri nástupe na trávniky. Dlhé dredy – často zafarbené žltou farbou – sú jeho poznávacím znamením.

Keď zaznie úvodný hvizd a futbalisti začnú pobehovať po trávniku, človeku sa hneď vyjasní. Prestane sa čudovať, že za neho Dynamo Kyjev vysolilo dva milióny eur.

Avšak, v kariére už vystriedal mnoho klubov a kade-tade si narobil aj problémy. Rodrigues je totiž ťažko zvládnuteľný súpermi na trávniku aj v osobnom živote. To zasa potvrdzujú policajné spisy…

Slovan? Klub číslo 15

Rodrigues sa narodil neďaleko portugalskej metropoly Lisabon v mestečku Pragal. Mládežnícku kariéru začal v Metz, následne vo viacerých luxemburských kluboch.

Zaujímavosťou je, že sa v rokoch 2009–2014 „stratil“ zo záznamov špecializovaného servera na prestupy.

Gerson Rodrigues Čítajte viac Náhrada za Čavriča je už na Tehelnom poli. Do Slovana prichádza reprezentačný kanonier

Transfermarkt ho „objavil“ opäť pred ôsmimi rokmi, ako z Hesperu (súperovi Slovana v jesennej časti Ligy majstrov) začal nevídanú cestu naprieč svetom.

Rodrigues oslávi v júni 29. narodeniny. Dovtedy okrem Luxemburska a Francúzska pôsobil aj v Holandsku, Moldavsku, Japonsku, na Ukrajine, v Turecku či Saudskej Arábii. Slovensko bude jeho deviatou krajinou.

Od odchodu z mládežníckych štruktúr Metz bol Rodrigues v ďalších trinástich kluboch. Slovan, hoci ho ešte oficiálne nepredstavil ako novú posilu, bude jeho jubilejným pätnásty.

Od prestupu z japonskej Iwaty v lete 2019 do Dynama Kyjev za 2 milióny eur, sa ho slávny ukrajinský klub snaží predať.

Neúspešne. Nepomohli ani hosťovania v Sivaspore, Ankaragucu, Ayunspore Troyes či Al-Wehda. Rodriguesova päťročná zmluva sa končí v júni 2024.

Tri údajné napadnutia

O Rodriguesovi hráčskych kvalitách niet pochýb. Je prvým futbalistom Luxemburska, ktorý si v drese Dynama zahral v skupinovej fáze Ligy majstrov.

V 56 reprezen­tačných zápasoch dal 17 gólov, čo je historické maximum. Bohatá krajina Beneluxu zažíva vďaka nemu zlaté futbalové časy.

Giorgi Chakvetadze Čítajte viac Čakvetadze sa už do Slovana nevráti. Obľúbený Gruzínec prestúpil do Watfordu za 2,5 milióna

Rodrigues má futbalové parametre, ktoré môžu Slovan posunúť na vyššie méty. Avšak, prebiehajúce vyšetrovanie v krajine, ktorej dres si oblieka, naznačuje pochybné charakterové vlastnosti.

V Luxembursku čelí trom obvineniam z napadnutia. Podľa tamojšej legislatívy mu v prípade dokázania viny hrozia až dva roky za mrežami.

V dvoch prípadoch údajní poškodení skončili v nemocnici a práceneschopní, čo Rodriguesovi môže priťažiť.

Prvý prípad je starý takmer päť rokov, zvyšné dva sa mali stať v roku 2022. Najskôr mal Rodrigues pri potýčke údajne fyzicky napadnúť muža a vyraziť mu zub.

Podstatne viac medializovaná kauza sa spája s bývalou priateľkou Emilie Bolandovou, ktorú podľa jej slov fyzicky napadol. Údajne pri tomto incidente vulgárne nadával policajtom.

Obvinenia sa zatiaľ nepotvrdili, Rodriguesove prípady v závere roka súdy opäť odročili, takže môže naďalej baviť svojim futbalovom.

Podarí sa mu to v drese Slovana?

Zárobky Slovana a Trnavy v EKL Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
32. Čukarički (Srbsko) - 3 218 000 eur

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Gerson Rodrigues