Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odchod po ôsmich rokoch. Slovan sa lúči so svojou hviezdou, Čavrič nevylučuje návrat

Srbský útočník Aleksandar Čavrič opúšťa rady Slovana Bratislava.

29.01.2024 12:31 , aktualizované: 18:58
Aleksandar Čavrič Foto: ,
Aleksandar Čavrič.
debata (4)

Dvadsaťdeväťročný ofenzívny univerzál odchádza z Tehelného poľa po ôsmich rokoch do Kashima Antlers. Do Japonska odchádza na hosťovanie s následnou opciou.

Po jej uplatnení by sa prestupová čiastka mala pohybovať na hranici dvoch miliónoch eur.

Zdá sa teda, že existuje aj možnosť, že sa Čavrič do Slovana vráti. Vedenie klubu však túto alternatívu na svojej stránke nespresnilo.

príprava:
Al-Wakrah SC – ŠK Slovan Bratislava 1:4 (1:1)
Góly: 31. Ali – 38. Pauschek, 65. Barseghjan, 86. Božík, 90. Tolič

„Aleksandarovi Čavričovi by sme sa radi poďakovali za všetko, čo pre Slovan odviedol. Pri bezmála osemročnom pôsobení a množstve nezabudnuteľných momentov, ktoré sme spoločne s ním zažili, sú slová prakticky zbytočné.

Dlho sme sa spoločne s Čakim rozprávali o jeho budúcnosti, medzi ním a Slovanom bolo, je a určite aj bude, silné puto.

Sme veľmi radi, že výsledná dohoda dáva zmysel pre všetky strany, ako pre Čakiho, tak aj pre klub. S japonským klubom sme dospeli k dohode o platenom hosťovaní s následnou opciou na prestup,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Jakub Hromada Čítajte viac Ťažké chvíle pre Slovan. Kmotríkovci sa svojou tvrdohlavosťou možno pripravili o slovenského reprezentanta s IQ 142

Čavrič prišiel do Slovana Bratislava v septembri 2016. V aktuálnom kádri bol teda až doteraz služobne najstarším hráčom.

Významnú časť jeho pôsobenia ovplyvňovali zranenia, ale v ostatných dvoch sezónach sa vypracoval na najväčšiu oporu belasých.

Skvele mu vyšiel ročník 2021/22, keď dal v lige v 30 štartoch 15 gólov, pridal k nim štyri presné zásahy v Európskej konferenčnej lige i rozhodujúcu postupovú penaltu v rozstrele so Zrinjski.

Vo výbornej forme hral aj v prebiehajúcej sezóne, na jeseň vsietil v Niké lige 9 gólov a ďalších 5 pridal v Európe.

ondrejka kmotrík Čítajte viac Na Kmotríka reagovať nebudeme, Tvrdík sa nás najprv opýtal, či to nie je len žart. O čom bol 15-minútový telefonát z Prahy do Zlatých Moraviec?

„Urobil som najťažšie rozhodnutie v mojom živote i kariére. Dva životné okamihy mi priniesli najviac emócií – tento a deň, keď sa mi narodila dcérka.

Vtedy som sa veľmi tešil, teraz je to aj trochu smutné, pretože opúšťam klub, ktorý mám veľmi rád.

Avšak myslím si, že toto je presne ten čas, keď treba odísť a skúsiť niečo iné. Nechcem neskôr ľutovať, že som to neskúsil.

Futbalový život je krátky, ja sa blížim k tridsiatke, a chcem ten čas využiť naplno," uviedol Čavrič pre klubový web.

Elitný strelec priznal, že rokovania sa naťahovali aj preto, že chcel uspokojiť všetky rokujúce strany.

risvanis kmotrík Čítajte viac Prvá zimná posila v belasom drese. Slovan oznámil príchod gréckeho dlháňa

"Chcel som, aby môj odchod dával zmysel pre všetky strany, a aby bol Slovan spokojný. Slovan mi totiž dal úplne všetko, na druhej strane, ja som mu tiež dal svoje roky i môj život.

Vôbec to však neľutujem. Prežil som tu najlepšie obdobie v živote, ktoré som si naplno užil. Ak by klub nebol spokojný, neurobil by som tento krok.

Je dôležité, že keď odchádzate, je to v dobrom, a môžete sa každému pozrieť do očí. Aj preto som neodišiel skôr, aj keď ponuky prichádzali už v predošlých prestupových obdobiach," doplnil Čavrič.

Ani samotný útočník sa nebráni návratu do kádra najúspešnejšieho slovenského klubu.

Jakub Hromada Čítajte viac Ťažké chvíle pre Slovan. Kmotríkovci sa svojou tvrdohlavosťou možno pripravili o slovenského reprezentanta s IQ 142

"Určite by som raz rád prišiel naspäť, uvidíme, čo život prinesie. Viackrát som povedal, že by som chcel v Bratislave zostať žiť, čo naďalej platí.

Nikto však nevie, čo bude zajtra. Teraz sa idem koncentrovať na novú kariérnu výzvu v Japonsku.

Som vďačný vedeniu Slovana, ktoré sa mi snažilo ponúknuť čo najlepšie podmienky, mám rád tento klub, no toto je možno moja posledná šanca zažiť niečo nové a iné, a chcem ju využiť.

Ďakujem všetkým spoluhráčom, realizačnému tímu, trénerom, vedeniu a najmä vám fanúšikom za podporu a skvelé roky, ktoré sme spoločne prežili.

Nezabudnem na vás a verím, že ani vy na mňa. Raz belasý, navždy belasý!" uzavrel Čavrič.

Zárobky futbalových klubov v sezóne 2022/2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Ktoré kluby v minulej sezóne zarobili najviac?...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Aleksandar Čavrič #Ivan Kmotrík ml. #Kashima Antlers